NYLON SLS

Πέρα από την πούδρα γύψου για έγχρωμες εκτυπώσεις, παρέχουμε επίσης τη δυνατότητα για εκτύπωση σε λευκή πούδρα πλαστικού Nylon. Η πούδρα Nylon προσφέρεται για υψηλής ακρίβειας εκτυπώσεις για περίπλοκα project και μοντέλα με σύνθετες γεωμετρίες οι οποίες επωφελούνται από το γεγονός ότι η τεχνολογία αυτή δεν απαιτεί τη χρήση supports καθώς το κάθε layer πούδρας στηρίζει το επόμενο. Έτσι είναι δυνατή η εκτύπωση μοντέλων που στις άλλες τεχνολογίες θα ήταν δύσκολο εως απαγορευτικό να παραχθούν και με υλικό το οποίο είναι ανθεκτικό και με ιδιότητες τελικού προϊόντος. Η τεχνολογία αυτή δουλεύει με την θερμοσυσσωμάτωση των κόκκων Nylon μέσω Laser (SLS).

Prodways ProMaker P1000 nylon sls 3DHUB.gr

ΕΓΧΡΩΜΟΙ ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ ΠΟΥΔΡΑΣ

Στα εργαστήριά μας θα βρείτε έγχρωμους εκτυπωτές πούδρας, δύο ProJet® 660Pro Professional 3D και έναν ZCorp Spectrum Z510. Ειδικά οι ProJet® 660Pro είναι αυτήν την στιγμή οι μόνοι έγχρωμοι εκτυπωτές με υψηλή ποιότητα σε CMYK χρώμα.

intro-img

Τα βασικά χαρακτηριστικά των εκτυπωτών αυτών είναι:

  • Εξαιρετικό χρώμα: Είναι ο μόνος έγχρωμος 3D εκτυπωτής με μια πλήρη παλέτα χρωμάτων, επιτυγχάνοντας την υψηλότερη ανάλυση με την ικανότητα να εκτυπώσετε το 90% των διαθέσιμων χρωμάτων στο Adobe® Photoshop®
  • Οικονομική εκτύπωση: Οι εκτυπώσεις χρησιμοποιώντας τον Project 660 κοστίζουν 1/3 έως και 1/5 λιγότερο από άλλες τεχνολογίες βιομηχανικής χρήσης.
  • Γρήγορες ταχύτητες: Με ταχύτητες 5 έως και 10 φορές γρηγορότερη από άλλες τεχνολογίες εκτύπωσης 3D, ο the ProJet® 660Pro έχει ταχύτητα κατακόρυφης εκτύπωσης ως 28mm (1.1 ίντσες) ανα ώρα
  • Μεγάλο κατασκευαστικό μέγεθος: Καθαρός χώρος εκτύπωσης 254 x 381 x 203 mm (10 x 15 x 8 ίντσες)
  • Φιλικό στο περιβάλλον: Αυτόματη ανακύκλωση υλικών για καλύτερη και χαμηλότερου κόστους αποτελεσματική λειτουργία

Ο ProJet ® 660Pro Professional είναι η βάση για υψηλής έντασης έγχρωμες 3D εκτυπώσεις. Είναι πιο ευέλικτος, ιδανικός για stop motion animation, καταστήματα επαγγελματικών μοντέλων, σχεδιασμό και ανάπτυξη καταναλωτικών προϊόντων, ψηφιακές κατασκευή, παραγωγή τέχνης, κ.α.

O ZCorp Spectrum Z510 ανήκει στην ίδια κατηγορίας εκτυπωτών και μπορεί και αυτός να δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα σε λευκές ή έγχρωμες εκτυπώσεις.

Και οι δύο τυπώνουν σε ανάλυση (το ύψος των αλλεπάλληλων στρώσεων υλικού) 100 microns.

Οι εκτυπωτές πούδρας σαν και αυτούς χρησιμοποιούν διάφορες σκόνες με βάση το γύψο / συνδετικά / διεισδυτές ώστε να δημιουργηθεί το τελικό μοντέλο

Για πρόσθετη ευελιξία, τα μοντέλα που τυπώνονται με τα υλικά μας μπορούν να τριφτούν, να διατρηθούν, να ζωγραφιστούν και γαλβανιστούν.

ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ

Στα εργαστήριά μας θα βρείτε επίσης και εκτυπωτές πλαστικού οι οποίοι είναι οι κύριοι εκπρόσωποι της τεχνολογίας FDM (Fused Deposition Μodeling) και η αρχή λειτουργίας τους είναι η διαδοχή εναπόθεση μιας ίνας πλαστικού σε layers μέχρι να σχηματιστεί το επιθυμητό αντικείμενο. Η τεχνολογία αυτή χαρακτηρίζεται από υψηλή σχέση απόδοσης/τιμής συγκριτικά με άλλες μεθόδους ταχείας πρωτοτυποποίησης ή συμβατικής παραγωγής.

Τα παραγόμενα αντικείμενα είναι ανθεκτικά και συνήθως "έτοιμα προς χρήση" χωρίς να απαιτείται κάποια πρόσθετη επεξεργασία. Παρέχει προσιτές εκτυπώσεις και είναι ιδανική για κάθε είδους αντικείμενα όπως αρχιτεκτονικά σχέδια, βιομηχανικά πρωτότυπα, ιατρικά μοντέλα, gadgets, εκπαιδευτικό υλικό, καλλιτεχνικά projects και καθημερινά χρηστικά αντικείμενα.

3dprinter4

Η επιλογή των μοντέλων που χρησιμοποιούμε έχει γίνει με τη λογική να μπορούμε να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή ποιότητα εκτύπωσης σε πολύ προσιτό κόστος ώστε να κάνουμε την τεχνολογία αυτή διαθέσιμη όχι μόνο σε βιομηχανικούς πελάτες με μεγάλα budget αλλά σε όλους του επαγγελματίες ή τους χομπίστες.

Οι διαθέσιμες αναλύσεις στα μηχανήματα μας καλύπτουν ένα εύρος από 50 microns ως 390 microns και επηρεάζουν την τελική ποιότητα του εκτυπωμένου μοντέλου. Όσο πιο υψηλή η ανάλυση τόσο πιο δυσδιάκριτα γίνονται τα διαδοχικά layers και στην όψη και την αφή, και έχουμε πιο ποιοτικό αποτέλεσμα, σε βάρος πάντα του χρόνου εκτύπωσης.

Διαθέτουμε περίπου 30 εκτυπωτές πλαστικού με τεράστια γκάμα υλικών και διαστάσεις εκτύπωσης ως 120x60x60cm!

Υλικά

Διαβάστε ΕΔΩ μερικά από τα διαθέσιμα υλικά εκτύπωσης που διαθέτουμε. Η γκάμα μας εμπλουτίζεται συνεχώς οπότε οποιοδήποτε project και να έχετε στο μυαλό σας, θα βρούμε τρόπο να σας το δημιουργήσουμε!

ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ ΡΗΤΙΝΗΣ

Μια άλλη κατηγορία εκτυπωτών υψηλής ανάλυσης (SLA) είναι αυτή που χρησιμοποιεί φωτοευαίσθητη ρητίνη και laser ή DLP projectors για να την σκληρύνει επιλεκτικά ώστε να επιτευχθεί η εκτύπωση. Οι εκτυπώσεις αυτής της τεχνολογίας είναι θεαματικά λεπτομερείς, με εξαιρετική υφή στην εξωτερική τους επιφάνεια καθώς υποστηρίζουν αναλύσεις 10-100 microns και το αναλώσιμό τους είναι σε υγρή μορφή.

3dprint-high-resolution-SLA-3dhub

Στα εργαστήριά μας παρέχουμε εκτυπώσεις Laser SLA για μεγάλα αντικείμενα ως 40cm ύψος με υψηλή ακρίβεια και ιδανικό φινίρισμα αλλά διαθέτουμε και υπερηψηλής ανάλησης DLP SLA για πολύ λεπτομερή μικρότερα αντικείμενα, φιγούρες ως 8cm ύψος, κοσμήματα και οτιδήποτε άλλο απαιτεί εξαιρετική λεπτομέρεια και λεπτά χαρακτηριστικά!

Υλικά

Οι ρητίνες για SLA εκτυπωτές έρχονται σε διάφορα χρώματα και ιδιότητες. Πέρα από τα διαφορετικά χρώματα υπάρχει και ελαστική ρητίνη για εύκαμπτα μοντέλα και υπάρχει (ίσως και η πιο σημαντική) και χυτεύσιμη ρητίνη για χρήση σε καλούπι για μετέπειτα χύτευση μετάλλου, για κοσμήματα, αγαλματίδια ή ο,τιδήποτε άλλο επιθυμείτε.

3D ΣΑΡΩΣΗ

Η τρισδιάστατη σάρωση αφορά την αντιγραφή και ψηφιακή μοντελοποίηση πάσης φύσεως αντικειμένων και συσκευών μικρού ή μεγάλου όγκου, με τη χρήση συστημάτων τρισδιάστατης σάρωσης (3D SCANNERS) και εξειδικευμένων λογισμικών CAD/CAE.

3dscan1

Σε ποιους απευθύνεται η τρισδιάστατη σάρωση

Σε μια εποχή που όλα τείνουν να γίνουν ψηφιακά, η τρισδιάστατη σάρωση έρχεται να καλύψει το χάσμα μεταξύ του υλικού κόσμου και του ψηφιακού. Κάποια αντικείμενα είναι μοναδικά στον κόσμο (π.χ. εκθέματα μουσείων), κάποια άλλα είναι εξαιρετικά πολύπλοκα για να σχεδιαστούν σε ηλεκτρονικό υπολογιστή (π.χ. ανθρώπινες μορφές) και κάποια άλλα απλώς χρειάζεται να μετατραπούν σε ψηφιακή μορφή για κάποιον λόγο (π.χ. έλεγχος της γεωμετρίας ενός χυτού αντικειμένου). Οι εφαρμογές της τρισδιάστατης σάρωσης είναι πραγματικά απεριόριστες και ανοίγουν καινούργιους ορίζοντες στον ψηφιακό κόσμο.

Ενδεικτικά αναφέρονται κάποιοι από τους βασικότερους κλάδους στους οποίους απευθύνεται άμεσα η τρισδιάστατη σάρωση:

• Αρχαιολογία
• Βιομηχανία
• Ιατρική
• Αρχιτεκτονική
• Γραφικές τέχνες - οπτικά εφέ
• Διαφήμιση (Marketing)
• Μοντελισμός

shining3d-einscan-pro-HD-3d-scanner-3DHUBgr

Στα εργαστήριά μας έχουμε σαρωτές διαφόρων τεχνολογιών για έγχρωμη και ακριβή σάρωση της γεωμετρίας αντικειμένων και ανθρώπων, είτε για να προχωρήσουμε έπειτα σε εκτυπωμένο αντίγραφο είτε για να το κρατήσετε σε ψηφιακή μορφή.

 

Κοπή / Χάραξη Laser

Επειδή όλες οι τεχνολογίες δρουν συμπληρωματικά, έχουμε στη διάθεσή μας και ένα μικρό laser 600x400mm που μας δίνει τη δυνατότητα για κοπή και χάραξη υλικών όπως ξύλο, δέρμα, πλεξιγκλας κλπ και μας πολλαπλασιάζει τις δυνατότητες δημιουργίας σύνθετων κατασκευών που απαιτούν την ενσωμέτωση και πιο παραδοσιακών υλικών πέρα από τα τρισδιάστατα μοντέλα.