Το 3D printing σε κάθε μορφή Τέχνης
Η τρισδιάστατη εκτύπωση έχει πραγματικά αλλάξει τα δεδομένα στο χώρο της τέχνης. Και με τον όρο “τέχνη” εννοούμε ό,τι σχετίζεται με τη δημιουργία. Από την αρχιτεκτονική μέχρι το χορό, τη μουσική και το animation. Από τη γλυπτική μέχρι τη μόδα και το μοντελισμό. Σε καθένα από τα παραπάνω παρακλάδια, το 3D printing δίνει στον καλλιτέχνη τη δυνατότητα να αλλάξει αυτό που έχει δημιουργήσει μέχρι και να «επέμβει» σε γνωστά έργα παγκοσμίως διάσημων καλλιτεχνών.

Τι μπορείς να δημιουργήσεις καλλιτεχνικά με το 3D printing

Η τρισδιάστατη εκτύπωση βοηθάει στην εύκολη αναπαραγωγή έργων τέχνης, περιορίζοντας το χρόνο της παραγωγής. Συμβάλλει στην αξιοποίηση της εκτύπωσης για τη δημιουργία έργων σε άλλες διαστάσεις, αφού ένα έργο μπορεί τώρα να δημιουργηθεί σε όλα τα μεγέθη, ενώ παρέχει τη δυνατότητα επιλογής του υλικού προς εκτύπωση. Αξίζει να τονίσουμε ότι υπάρχουν υλικά και μέθοδοι δημιουργίας ιδιαίτερα ανθεκτικά (π.χ. μέταλλο μέσω χύτευσης). Το 3D printing δίνει ακόμη την ευκαιρία για digital sculpt, public art με μικρό κόστος, αναπαραγωγή σπάνιων μοντέλων σε μινιατούρες- και όχι μόνο- για τους μοντελιστές.

Τρισδιάστατη Σάρωση

Η 3D τεχνολογία παρέχει επίσης πολύ σημαντικά βοηθήματα στον τομέα της αναπαραγωγής έργων τέχνης μέσω της 3D σάρωσης και της εκτύπωσής τους σε ίδιες ή άλλες διαστάσεις με ή χωρίς επέμβαση στο ψηφιακό αρχείο. Η ψηφιακή αντιγραφή έτοιμων μοντέλων μας κερδίζει πολύ χρόνο σχεδίασης και μας δίνει άπειρη ελευθερία προσαρμογών και διορθώσεων πάνω σε αυτά!