Formlabs Form 2

To 3DHUB.gr σας παρουσιάζει τον καλύτερο desktop SLA 3D Printer στον κόσμο!

Ο 3D εκτυπωτής Formlabs Form 2 είναι η συνέχεια των Form 1/1+ των πιο διάσημων και βραβευμένων all around SLA εκτυπωτών της Formlabs και είναι η καλύτερη επιλογή για επαγγελματικές 3D εκτυπώσεις υψηλής ανάλυσης με αξιοπιστία, ευελιξία, χαμηλό λειτουργικό κόστος και τεράστια γκάμα υλικών για αυτή την κατηγορία εκτυπωτή! Στην πραγματικότητα δεν μιλάμε για μια βελτιωμένη έκδοσή τους αλλά ο Form 2 δημιουργεί μια καινούρια κατηγορία από μόνος του!

bq Witbox 2 3DHUB.gr

Με ωφέλιμο χώρο εκτύπωσης 145x145x175mm (40% μεγαλύτερο από το Form 1) ο Form 2 παρέχει τεράστια ελευθερία στους χειριστές του.  Εκτυπώστε μεγαλύτερα αντικείμενα από ποτέ σε τόσο υψηλή ανάλυση ή αξιοποιήστε τον χώρο για να εκτυπώνετε περισσότερα μοντέλα ταυτόχρονα. Είτε πρόκειται για χομπίστικη είτε για επαγγελματική χρήση, το build size του Form 2 είναι ικανό να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό καθώς χωράει δεκάδες δαχτυλίδια, κοσμήματα, dental μοντέλα ή χωράει με άνεση μεγαλύτερα αρχεία.

Formlabs FORM 2 3DHUB.gr Official Reseller

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του Formlabs Form 2 είναι η τεράστια ποικιλία σε ρητίνες που διαθέτει και η απίστευτη ευελιξία που παρέχουν. Με ένα μόνο εκτυπωτή μπορείτε να έχετε υψηλής ανάλυσης εκτυπώσεις με τις standard ρητίνες που βγαίνουν σε διάφανο, λευκό, γκρι και μαύρο χρώμα, με την χυτεύσιμη για κοσμήματα και άλλες εφαρμογές, με την ανθεκτική για μηχανολογικά λειτουργικά μοντέλα, με την ελαστική για εφαρμογές που απαιτούν μαλακή υφή και με την Dental SG για εξειδικευμένες οδοντοτεχνικές εφαρμογές! Και όλα αυτά σε ένα εύρος αναλύσεων από 100 εως 25 microns!

Standard Resins - Clear - White - Grey - Black

Με ειδική σύνθεση για να παρέχουν την υψηλότερη δυνατή λεπτομέρεια στα μοντέλα σας, με εξαιρετικό φινίρισμα αλλά και μεγάλη διαστατική ακρίβεια, αντοχή και σκληρότητα. Είναι κατάλληλες για κάθε είδους πρωτότυπα, για εικαστικά μοντέλα, σχέδια για καλούπια, οδοντοτεχνικά εκμαγεία, φιγούρες μοντελισμού αλλά και κάθε άλλη πιθανή χρήση!

Castable Resin - για απευθείας χύτευση σαν κερί

Με νέα σύνθεση για υψηλή ακρίβεια στις μικρολεπτομέρειες, μικρές δομές, prongs κλπ βγαίνουν με εξαιρετική απόδοση.

Η υψηλή ακρίβεια του Form2 εγγυάται το πολύ ομαλό φινίρισμα που σημαίνει πως θα έχετε πολύ καλή απόδοση στο μέταλο και λιγότερη μετεπεξεργασία. Επίσης η καθαρή καύση χωρίς υπολείμματα βοηθά στο να έχετε κάθε φορά σωστό μοντέλο χωρίς χαμένο μέταλο.

Απελευθερωθείτε σχεδιαστικά νιώθοντας ασφάλεια ότι ο Form2 θα μπορέσει να σας βγάλει και την κάθε λεπτομέρεια του σχεδίου σας

 

Dental Resins

Formlabs Form 2 Dental Resins 3DHUB.gr

1. Dental Model Resin: Dental Model Resin: Ματ κρεμ ρητίνη υπερ-υψηλής ακρίβειας για εκμαγεία εργασίας με αφαιρούμενα κολοβώματα (στεφανών, γεφυρών κλπ).

2. Dental LT Clear Resin: Βιοσυμβατή Class IIa ρητίνη με διαφάνεια και εξαιρετική αντοχή για απευθείας εκτύπωση ναρθήκων, για συγκρατητικούς νάρθηκες ή οποιαδήποτε άλλη οδοντιατρική συσκευή για απευθείας χρήση στο στόμα.

3. Denture Base & Teeth Resins: Βιοσυμβατές ρητίνες για απευθείας εκτύπωση τεχνητών οδοντοστοιχιών, τόσο της βάσης όσο και των δοντιών.

 

Tough Resin - για λειτουργικά μοντέλα

 

Η Tough ρητίνη δημιουργήθηκε για να μιμηθεί τις ιδιότητες του ABS πλαστικού και διαθέτει αντίστοιχη αντοχή. Είναι τέλεια για λειτουργικά πρωτότυπα, για στιβαρά άθραυστα μοντέλα, για συνδέσμους, αρθρωτές κατασκευές και οποιαδήποτε άλλη ανάγκη για μοντέλα που θα πρέπει να αντέχουν υψηλή καταπόνηση.

High Temp Resin - για εφαρμογές υψηλών θερμοκρασιών

Η High Temp ρητίνει έχει μέτρηση HDT 289 °C @ 0.45 MPa, την υψηλότερη ανάμεσα σε όλα τα 3D αναλώσιμα στην αγορά. Το υλικό αυτό είναι κατάλληλο για πρωτότυπα καλουπιών, για βουλκανισμό, thermoforming αλλά και οποιαδήποτε άλλη χρήση απαιτείται αντοψή σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

 

Flexible Resin - για ελαστικά πρωτότυπα

Η Flexible ρητίνη έχει ελαστικότητα Shore 80A. Αποτελεί ένα πολύ ευέλικτο υλικό, ιδανικό για χρήση σε περιπτώσεις που χρειάζεται η παραγωγή μοντέλων που θα πρέπει να είναι εύκαμπτα, να αντέχουν συμπίεση, να είναι μαλακά στην αφή. Πολύ χρήσιμη για πρωτοτυποποίηση εργονομικών λεπτομερειών, πλήκτρων, σφραγιδών, για απόσβεση κραδασμών αλλά και γενικότερα κάθε ελαστικού μοντέλου.

 

Durable Resin - ανθεκτική ρητίνη

H Durable ρητίνη σχεδιάστηκε για να μιμείται το PP (πολυπροπυλένιο), ένα ελαστικό με υψηλή ελαστικότητα και μεγάλη αντοχή κρούσης. Είναι ένα πολύ σημαντικό αναλώσιμο, χρήσιμο για την πρωτοτυποποίηση καταναλωτικών προϊόντων, συσκευασιών, μοντέλων που θα υποστούν συνεχή καταπόνηση και κίνηση που δε θα πρέπει να τα φθείρει, σε μεντεσέδες, και γενικά σε πρωτότυπα που απαιτούν χαμηλή τριβή και πολύ ομαλό γυαλιστερό φινίρισμα. (* διαθεσιμότητα αρχές του 2017)

Dental SG Resin - Class 1 βιοσυμβατή ρητίνη για χειρουργικούς νάρθηκες

Η Dental SG ρητίνη είναι Class 1 βιοσυμβατή (EN-ISO 10993-1:2009/AC:2010, USP Class VI) και είναι ειδικά σχεδιασμένη για χειρουργικούς νάρθηκες ακριβείας. Παρέχει εξαιρετική ακρίβεια και χρησιμοποιείται ήδη παγκοσμίως με μεγάλη επιτυχία από πολλούς γιατρούς.

Απόδοση

O Form 2 αποτελεί παρέχει εκτυπώσεις που χαρακτηρίζονται από εξαιρετική λεπτομέρεια, μεγάλη διαστατική ακρίβεια και πολύ καλό φινίρισμα.

Υυποστηρίζει αναλύσεις από 100 εως 25 microns και παρέχει έτσι μεγάλη ευελιξία για γρήγορες εκτυπώσεις που δεν υπολείπονται όμως καθόλου σε λεπτομέρεια αλλά και για εξαιρετικά ομαλές εκτυπώσεις με μέγιστη ανάλυση!

Formlabs FORM 2 3DHUB.gr Official Reseller

Χαρακτηριστικά

O Form 2 είναι 50% ταχύτερος και 4 φορές πιο ισχυρός από τους προκατόχους του χάρη στο ολοκαίνουριο 250mW 405nm laser του. Και όχι μόνο είναι 130mW πιο ισχυρό από αυτό του 1+ αλλά έχει focus spot size 140 microns για ακόμα μικρότερες λεπτομέρειες και οδηγείται από ολοκαίνουρια εξελιγμένα γαλβανόμετρα που συντελούν σε καλύτερες και πιο ομαλές εκτυπώσεις.  Και όλα αυτά με κατανάλωση μόνο 65W!

 
Formlabs FORM 2 3DHUB.gr Official Reseller

Αξιοπιστία

Ο Form 2 έχει εξαιρετικά υψηλά ποσοστά επιτυχημένων εκτυπώσεων χάρη στο επανασχεδιασμένο σύστημα peeling με οριζόντια κίνηση και το wiper που καθαρίζει την επιφάνεια και απομακρύνει τυχών υπολείμματα. Διαθέτει επίσης έλεγχο στάθμης της ρητίνης και ρυθμιζόμενη εσωτερική θερμοκρασία.

Formlabs FORM 2 3DHUB.gr Official Reseller

Ευκολία

Ο Form 2 διαθέτει μια μεγάλη και ευανάγνωστη οθόνη αφής για τον χειρισμό του και που κάνει τη λειτουργία του παιχνιδάκι. Επίσης πέρα από usb διαθέτη και συνδεσιμότητα μέσω ethernet και WiFi που διευκολύνουν ακόμα περισσότερο την αποστολή αρχείων για εκτύπωση και τον έλεγχο της κατάστασης του εκτυπωτή απομακρυσμένα!

Καθαριότητα

Οι ρητίνες του Form 2 δεν έρχονται σε μπουκάλια αλλά σε cartridges του ενός λίτρου τα οποία είναι εφοδιασμένα με βαλβίδα που επιτρέπουν την αυτόματη πλήρωση του τανκ ανάλογα με τις ανάγκες της εκτύπωσης οπότε ο χρήστης δεν έχει να ασχοληθεί με αυτό. Έτσι αποφεύγονται χαμμένες εκτυπώσεις, λερώματα ή αυξομειώσεις της θερμοκρασίας από το άνοιγμα του καπακιού που απαιτούσαν τα παλαιότερα μοντέλα.

Finishing Kit

Ο Form 2 περιλαμβάνει ένα κιτ καθαρισμού των εκτυπώσεών σας με όλα τα απαραίτητα εργαλεία και δοχεία για να διατηρείτε τον χώρο σας καθαρό και να κάνετε τη δουλειά σας εύκολα και τακτοποιημένα χωρίς λερώματα και πατέντες με δοχεία.

bq Witbox 2 3DHUB.gr

Λογισμικό PreForm

Formlabs FORM 2 3DHUB.gr Official Reseller

Οι τεράστιες δυνατότητες του Form 2 δεν θα ήταν τίποτα αν δεν υπήρχε και το κατάλληλο λογισμικό για να τις εκμεταλλευτείτε. Έτσι ο Form 2 συνοδεύεται από ένα εξαιρετικά ολοκληρωμένο software διαχείρισης και προετοιμασίας των μοντέλων σας όπου διαθέτει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να ρυθμίσετε τη θέση των μοντέλων στην πλατφόρμα, για να τα περιστρέψετε ή να τους αλλάξετε μέγεθος, για να διορθώσετε σφάλματα γεωμετρίας και το πιο σημαντικό για να σχεδιάσετε τα υποστηρίγματά τους.

Ειδικά το τελευταίο είναι εξαιρετικής σημασίας καθώς αποτελεί τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο όσων ασχολούνται με SLA εκτυπωτές. Είναι σημαντικό τα supports να είναι έξυπνα και προσεκτικά τοποθετημένα ώστε να εξυπηρετούν στην καλύτερη δυνατή στήριξη του μοντέλου με την ελάχιστη δυνατή επιφανειακή ζημιά. Και το PreForm τα καταφέρνει εξαιρετικά κάνοντας το καθάρισμά τους παιχνιδάκι!

Η ευκολία του λογισμικού είναι τέτοια που κάνει δυνατή τη χρήση του εκτυπωτή και από μη έμπειρους χρήστες, δίνοντάς τους έτσι τη δυνατότητα να λειτουργήσουν έναν πολύ ισχυρό εργαλείο χωρίς ταλαιπωρία και δύσκολες διαδικασίες.

Formlabs FORM 2 3DHUB.gr Official Reseller

To 3DHUB.gr είναι ο επίσημος διανομέας και αντιπρόσωπος της Formlabs στην Ελλάδα (Formlabs Partners Link), παρέχοντας πιστοποιημένη άμεση τεχνική υποστήριξη, διαθεσιμότητα σε αναλώσιμα και αξεσουάρ αλλά και υπηρεσίες εκμάθησης και εκπαίδευσης. Θα χαρούμε να σας ξεναγήσουμε στο εργαστήριό μας να δείτε τον Form 2 να δουλεύει ζωντανά και να σας λύσουμε οποιαδήποτε απορία γύρω από τη λειτουργία του αλλά και να σας δείξουμε πως θα μπορέσει να σας βοηθήσει στο επάγγελμα ή στο χόμπυ σας!

Προδιαγραφές

Dimensions : 35 × 33 × 52 cm

Weight: 13 kg
 
Operating Temperature: Auto-heats to 35° C
 
Temperature Control: Self-heating Resin Tank
 
Power Requirements: 100240 V 1.5 A 50/60 Hz 65 W
 
Laser Specifications: EN 60825-1:2007 certified Class 1 Laser Product 405nm violet laser 250mW laser
 
Connectivity:Wifi, Ethernet and USB
Optical Path: Protected
 

Printer control: Interactive Touch-screen with Push-button

 
Technology: Stereolithography (SLA)
 
Peel Mechanism: Sliding Peel Process with wiper
 
Resin Fill System: Automated
 
Build Volume: 145 × 145 × 175 mm
 
Layer Thickness (Axis Resolution): 25, 50, 100 microns
 
Laser Spot Size (FWHM): 140 microns
 
Supports: Auto-Generated - Easily Removable