Το 3D printing στην Ψυχαγωγία και τη Διαφήμιση

Ο κλάδος της Ψυχαγωγίας και εκείνος της Διαφήμισης έχουν ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά. Ένα από τα βασικά τους είναι ότι για να πετύχουν το στόχο τους, πρέπει να εντυπωσιάσουν μέσα από την καινοτομία. Αυτή τη διαφορετικότητα την παρέχει τώρα απλόχερα η τρισδιάστατη εκτύπωση.

Το 3D printing υπάρχει ως τεχνική και τεχνολογία από τα πρώτα 80s, αλλά για να ενταχθεί στον κόσμο του business πέρασε αρκετός καιρός. Το Hollywood και η Coca Cola είναι από τους πρώτους που το χρησιμοποίησαν για διαφήμιση. Χαρακτηριστικό ήταν το Coca Cola project που λεγόταν “mini me award”, έτρεχε ως καμπάνια στο Ισραήλ και έδινε τη δυνατότητα στους fans του προϊόντος να αποκτήσουν ένα μικρό ομοίωμα του εαυτού τους. Το συγκεκριμένο project ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές σε σούπερ μάρκετ και σε αγορές της Μεγάλης Βρετανίας αργότερα.

Άλλες εταιρείες που αξιοποίησαν την τρισδιάστατη εκτύπωση ως πρακτική marketing είναι οι Warner Bros., eBay, Volkswagen και όχι μόνο.

3D printing και Digital Marketing

Το 3D printing αρχίζει να «συνεργάζεται» αποδοτικά με το digital marketing, με το οποίο δημιουργούν μία δυνατή ομάδα. Συμβάλλουν στο public και brand awareness, κινούν το ενδιαφέρον του εκάστοτε target group με καμπάνιες, ενώ ενδείκνυνται για έρευνα και πειραματισμό. Όσον αφορά το τελευταίο, οι marketers μπορούν τώρα να κάνουν δοκιμές στα προϊόντα και να έχουν εικόνα για την ιδέα που έχουν προτείνει ή δουλεύουν τόσο καιρό.

3D Ψυχαγωγία και Δημιουργία

Συχνά η ψυχαγωγία έρχεται μέσα από τη δημιουργία. Και το αντίστροφο. Ένας τρισδιάστατος εκτυπωτής σου παρέχει διπλή δυνατότητα, τόσο για δημιουργία όσο και για ψυχαγωγία. Ας αναλογιστούμε μόνο πόσα 3D δεδομένα έχουν τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και οι animation εφαρμογές! Ο καταναλωτής, και φυσικά ο δημιουργός, μπορεί να παράξει προσαρμοσμένα avatars, φιγούρες, χαρακτήρες, τους δικούς του ήρωες και όλα αυτά σε καθαρό χρώμα, στο μοτίβο που θα διαλέξει, με χαμηλό κόστος και υψηλή ταχύτητα.

Η 3DHUB ειδικεύεται σε εκτυπωτές και 3D εκτυπώσεις στον κλάδο του Business και του Marketing, πιο συγκεκριμένα. Στείλτε μας το project, να σας πούμε την τρισδιάστατη ιδέα μας!