1ο Βήμα

Στο βήμα αυτό επιλέγετε το αρχείο που θέλετε να εκτυπώσετε. Η εφαρμογή μπορεί να διαχειριστεί και παραπάνω από ένα αρχεία ταυτόχρονα οπότε θα πρέπει διαδοχικά να ανεβάσετε τα αρχεία σας. Οι επιτρεπτές καταλήξεις είναι .stl και .obj και αποτελούν τους βασικότερους τύπους αρχείων που οποιοδήποτε CAD πρόγραμμα υποστηρίζει. Σε περίπτωση έγχρωμου μοντέλου, αφού ανεβάσετε το .obj αρχείο έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε και τα συνοδευτικά αρχεία με τις υφές (.mtl και .jpg συνήθως). Εαν έχετε κάποιο πρόβλημα ή θέλετε βοήθεια για τη μετατροπή κάποιου αρχείου, επικοινωνήστε μαζί μας.

Σας ζητείται επίσης να δηλώσετε σε τί μονάδα μέτρησης είναι το αρχείο, αυτό έχει να κάνει με τη μονάδα μέτρησης που είχε δηλωθεί στην εφαρμογή που σχεδιάστηκε το μοντέλο σας. Στη συνέχεια απαντάτε την ερώτηση ασφαλείας και πατάτε το κουμπή Έναρξη. Τα αρχεία σας σε αυτό το στάδιο ελέγχονται για σφάλματα και εαν βρεθούν θα σας ζητηθεί επιβεβαίωση επιδιόρθωσής τους.

Σημαντικό. Τα αρχεία σας χρησιμοποιούνται μόνο για την εκτύπωση που θα ζητήσετε και έπειτα διαγράφονται και δεν υπάρχει περίπτωση χρήσης τους από τρίτους.

2ο Βήμα

Στη βήμα αυτό έχετε καταρχήν μια 3D προεπισκόποιηση του αρχείου σας και ένδειξη των διαστάσεών του σε κάθε άξονα και μια σειρά από επιλογές τεχνολογιών και υλικών που διαθέτουμε ώστε να ορίσετε κάθε δυνατή παράμετρο και συνεπώς να επηρεάσετε τις ιδιότητες του τελικού εκτυπωμένου αντικειμένου. Αφήνοντας τον κέρσορα πάνω σε κάθε επιλογή θα σας δωθεί και κάποια επεξήγηση του τί αφορά αλλά δεν θα πρέπει να σας αγχώνει καθώς εαν δούμε περίεργες ρυθμίσεις που δεν βγάζουν νόημα για το αρχείο που ανεβάσατε θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για επιβεβαίωση και συμβουλές, αλλά έτσι και αλλιώς έχουμε την εμπειρία να κάνουμε κάποια παρέμβαση ώστε να βγει το μοντέλο σας όσο το δυνατόν καλύτερο.

Μέγιστες διαστάσεις:

Για να εκτυπωθεί το μοντέλο σας αυτούσιο θα πρέπει να χωράει στις ωφέλιμες διαστάσεις κάθε εκτυπωτή, διαφορετικά δεν θα μπορεί το πρόγραμμα να σας δώσει τιμή. Εναλλακτιμά μετά από επικοινωνία μπορούμε να παράξουμε το μοντέλο σας σε χωριστά τμήματα τα οποία θα συγκολληθούν μεταξύ τους.
- FDM Standard < Μήκος 297mm x Πλάτος 210mm x Ύψος 200mm
- FDM Premium < Μήκος 200mm x Πλάτος 200mm x Ύψος 180mm
- Color Sandstone < Μήκος 254mm x Πλάτος 381mm x Ύψος 203mm
- SLA Resin < Μήκος 177mm x Πλάτος 177mm x Ύψος 228mm

Ανάλυση 3D Εκτύπωσης:

Η 3D εκτύπωση πραγματοποιείται με τη διαδοχική εναπόθεση στρώσεων υλικού και το πάχος αυτών των στρώσεων προσδιορίζει την ποιότητα του φινιρίσματος της εκτύπωσης αλλά και τη μέγιστη λεπτομέρεια που μπορεί να καταγραφεί.. Όσο πιο λεπτές είναι οι στρώσεις τόσο με πιο πολλά βήματα περιγράφεται η κάθε λεπτομέρεια και τόσο πιο ομαλή είναι η επιφάνεια ιδίως αν έχει καμπύλες και τόσο λιγότερο διακριτές είναι οι στρώσεις με το μάτι, πάντα εις βάρος της ταχύτητας εκτύπωσης. Αντίθετα, ένα μεγάλο πάχος οδηγεί σε πιο ορατές γραμμές αλλά και σε πιο μικρούς χρόνους εκτύπωσης.

Στην FDM τεχνολογία τα ~0.2mm (200 microns) είναι μια μέση ανάλυση που προσφέρει πολύ καλή ποιότητα φινιρίσματος σε λογικούς χρόνους ενώ όσο πλησιάζουμε στα 0.1mm (100 microns) τόσο παίρνουμε το καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα. Αντίθετα για μοντέλα που μας ενδιαφέρει η οικονομία και η λειτουργικότητα επιλέγουμε πάχος ~0.3mm (300 microns).

Στην Color Sandstone τεχνολογία (πούδρα), η ανάλυση είναι πάντα 0.1mm (100 microns).

Στην SLA τεχνολογία (στερεολιθογραφία), η εκτύπωση επιτυγχάνεται μέσω φωτοπολυμερισμού πολύ λεπτών στρώσεων ειδικών υγρών ρητινών και εκεί έχουμε τη δυνατότητα για πολύ μικρότερα πάχη κάθε στρώσης με επιλογή ανάμεσα σε 0.025mm (25 microns), 0.050mm (50 microns) και 0.1mm (100 microns). Όπως αντιλαμβάνεστε μπορούν να δώσουν τη μέγιστη λεπτομέρεια.

Ελάχιστη Πυκνότητα:

Από εδώ ορίζετε το πόσο συμπαγές θα είναι το εκτυπωμένο αντικείμενο και υπολογίζεται σαν ποσοστό % της πλήρωσης του εσωτερικού χώρου του μοντέλου. Συνήθως μια τιμή 15-25% είναι πολύ ικανοποιητική για ένα μοντέλο με καλή στατικότητα και λογική τιμή και χρόνο εκτύπωσης. Φυσικά για λειτουργικά αντικείμενα που θα υποστούν μηχανική καταπόνηση, επιλέγουμε μεγαλύτερη πυκνότητα.

Λεπτομέρειες κοστολόγησης

Κάθε φορά που αλλάζετε κάποια από τις ρυθμίσεις, στο κάτω μέρος της σελίδας υπάρχει ένα πλαίσιο με μια περίληψη των επιλογών σας και μια εκτίμηση τιμής σε πραγματικό χρόνο.

Όταν καταλήξετε στον επιθυμητό συνδυασμό ρυθμίσεων τότε μπορείτε να πατήσετε το κουμπί "Προσθήκη στο καλάθι". Μόλις τελειώσετε με όλα τα αρχεία σας μπορείτε να πάτε στο 3ο βήμα της εξόφλησης πατώντας στο κουμπί "Συνέχεια". Εναλλακτικά μπορείτε στο πάνω μέρος της εφαρμογής να βρείτε το καλάθι σας και να κάνετε από εκεί έλεγχο και να προχωρήσετε από εκεί στην εξόφληση.
Το καλάθι σας περιέχει την περιγραφή της παραγγελίας σας, το όνομα κάθε αρχείου, την επιθυμητή ποσότητα και την αξίας τους. Πατώντας το κουμπί "Εξόφληση" οδηγείστε στο 3ο Βήμα που συμπληρώνετε τα πεδία με τις πληροφορίες χρέωσης και αποστολής ώστε να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας.

3o Βήμα

Στο τελευταίο στάδιο απλά συμπληρώνετε με τη σειρά τα κάτωθι στοιχεία:

- Πληροφορίες Χρέωσης
- Διεύθυνση αποστολής
- Τρόπο αποστολής
- Πληροφορίες πληρωμής
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Το καλάθι αγορών της εφαρμογής online προσφορών 3D εκτυπώσεων είναι διαφορετικό από το καλάθι του υπόλοιπου ηλεκτρονικού καταστήματος.